60 personer som er organisert i Norsk Lektorlag er fra før i streik etter brudd i forhandlingene med KS. Utdanningsforbundet har over 8.000 lærere i streik etter opptrappingen mandag.

Nå varsler lektorlaget at også de vil trappe opp ytterligere.

– Vi har hatt som målsetting å få til en løsning og unngå tvungen lønnsnemnd. Derfor sa vi i utgangspunktet ja til å fortsette prosessen da vi først fikk en plass ved forhandlingsbordet. Vi har nå lukket den døren, sier Helle Christin Nyhuus, leder av Norsk Lektorlag i en pressemelding mandag kveld.

– Vi har gått inn i forhandlingene både med krav om mer penger, og virkemidler som på sikt kan bidra til at lektorer får bedre lønnsutvikling, sier Nyhuus videre.

Fra 26. september vil også 10 lærere organisert i Skolenes landsforbund være i streik ved Steinkjer videregående skole. Totalt er det 107 medlemmer i streik fra dette forbundet.

Streiken har vart siden 8. juni.

– Beklageligvis så fant vi ikke noe grunnlag for at vi kunne komme til en enighet. Det er veldig synd. Dette har vært en langvarig streik. Enhver lektor som er borte fra klasserommet, bør bekymre KS, sier Nyhuus for Norsk lektorlag.

Skolenes landsforbund har valgt å skjerme enkelte ansatte i sitt uttak.

– Vi skjermer også i dette uttaket ansatte som driver med spesialundervisning, understreker Bodil Gullseth.