Annonsørinnhold fra Kulturscenen Vårt Hjem

Hva er dette?

Gir kultur til mer enn 20.000 gjester i året

— Alle i Steinkjer skal ha en kulturscene, sa initiativtakerne bak Kulturscenen Vårt Hjem. Og slik ble det. Nå er scenen én av landets største klubbscener med 20.000 besøkende i året.

Annonsørinnhold fra

— Det er få klubbscener som kan skilte med samme størrelse på lokaler og scene slik som vi kan på Kulturscenen Vårt Hjem. Vi er én av de ti største klubbscenene i Norge, og det på lille Steinkjer! Byscenen i Trondheim er kanskje den eneste som er omtrent like stor som vår i Trøndelag, forteller daglig leder Erik Jensen.

Helårs kulturaktør

Minimum 20.000 gjester legger av et besøk på Kulturscenen Vårt Hjem årlig, og ca. 2000-3000 av dem er gjester utenfra Steinkjer — utenom koronatid vel å merke. Jensen tror at Vårt Hjems satsning med egen kulturscene favner bredt og dermed er attraktiv for både nye og gamle gjester.

— Vi har satt oss som mål å være en helårs kulturaktør. Det er viktig for innbyggerne og kulturlivet med kontinuitet. På Kulturscenen Vårt Hjem er det alltid noe spennende som skjer og her får alltid det lokale kulturlivet ta plass.

150 arrangementer i året

Det er ikke uvanlig at det dukker opp gjester langveisfra heller.

— De som kommer utenfra synes det vi har skapt på Steinkjer er unikt. Det sier mange av artistene også. Vi har ca. 150 live-arrangementer i året, og hvis vi sammenligner med våre nabobyer, så finnes det ikke noe lignende sted - verken i antall arrangement eller størrelse.

Jensen synes det er viktig å ta imot kulturaktører og musikere på en folkelig måte, slik at de trives.

— Det spiller ingen rolle om vi arrangerer et barnearrangement, et ungdomsarrangement eller et voksenarrangement. Vi tilrettelegger alltid for både aktør og publikum, understreker han.

Et hjem for alle

Til Kulturscenen Vårt Hjem kommer gjerne venner, familie, kulturinteresserte, konsertinteresserte og de som gjerne vil være litt sosiale.

— Noen er der kun for kosen og stemningen, mens andre kommer for å få med seg en artist eller framføring. Vi vil gjøre det hyggelig for alle, smiler Jensen.

PS! Kulturscenen Vårt Hjem er under ombygging i januar, men åpner igjen i begynnelsen av februar. Velkommen!

Del artikkelen på Facebook