Steinkjer bibliotek har utstilling fra den 19. februar til 5. mars av de to lokale kunstnerne Anne Lise Voll og Johnny Winther. Deres nye barnebok «Jørgen Jordbær og Lise Løvetann» blir utstilt på dansk og norsk, slik at man kan sammenligne og oppleve ulikheter og likheter i det skrevne språk. Original-akvarellene blir installert på veggene.

Lørdag den 19. februar klokken 13 vil det være lesestund med illustratør Anne Lise. Etter høytlesningen vil barna få mulighet til å utfolde seg kreativt med bistand fra kunstneren selv.

I all hovedsak er dette en hjertevarm barnebok om vennskap. Samtidig handler den om mye mer. Forfatteren Johnny tar opp temaer som bærekraftig utvikling og fremmedfrykt sett fra perspektivet til et jordbær og ei løvetann.

Anne Lise sin særegne fargebruk og penselstil er leken og levende, og byr på nydelige detaljer og motiv. Den bonderomantiske stilen går tydelig igjen i bildene. Kanskje dette gir inspirasjon til å legge sommerferien til landligere strøk i år?

Med sin bakgrunn fra blant annet kunstterapi og mange års arbeid med barn og unge, har Anne Lise Voll og Johnny Winther gitt ut en idyllisk barnebok som kan bli til stor glede for både barn og voksne.