Sent mandag kveld la styret i Steinkjer håndballklubb (SHK) ut melding på sin Facebook-side om at det ikke blir noen cup i Steinkjerhallen til helga.

Planen var opprinnelig å gjennomføre en nedskalert og lokal utgave av den tradisjonelle Sparebank1-cup 24.-25- april, med kun lokale lag, og uten publikum.

Med den siste tidens nedstenging i Steinkjer, samt fortsatt ganske stramme tøyler nasjonalt, har klubben valgt å droppe arrangementet i helga.

- Selv om de lokale retningslinjene åpner opp for at det kan være mulig, så vil de nasjonale retningslinjene gjøre det vanskelig å planlegge og avholde arrangementet slik vi ønsker. Klubben ønsker å bidra med holde risiko for smittespredning så lav som mulig slik situasjonen er nå. Vi vet at mange har gledet seg veldig til å spille håndballcup, så dette er en vanskelig beslutning å ta. Vi tror likevel at vi møter forståelse for dette i Steinkjersamfunnet, skriver klubben i Facebook-innlegget.

SHK skrive videre at de likevel ønsker å arrangere en mindre cup så snart det er praktisk og smittevernmessig mulig, og et mindre antall lag i de lavere aldersklassene vil få muligheten til å delta. Dette vil skje i samråd med fotballaktiviteten som starter i denne tida.