Helt siden Hilmarfestivalen ble arrangert første gang i 2006, har de arrangert lysvandring i byen. I år går lysvandringen fra Amfi til torget i sentrum.

– Før vi starter lysvandringen på Amfi, er det litt underholdning inne på Amfi i ca. 15 minutter. Der er det et danseutbrudd med elever fra Inderøy videregående skole, og i tillegg kommer det et blåseorkester fra kulturskolen dit, sier Tore Strugstad, som er ansvarlig for Hilmarfestivalens lysvandring.

Litt av et lysshow

– Når alle kommer til torget i Steinkjer etter å ha vandret fra Amfi – og forhåpentligvis ha sett et Steinkjer sentrum som er stemningsfullt badet i lyset fra alle faklene, ender vi opp i en felles kulturopplevelse på torget. Der vil det bli et show som jeg tror vil være en opplevelse for hele familien, sier Tore Strugstad.

Årets tema for Hilmarfestivalen er vennskap.

– Det hadde vært fint om det var mange som ønsket å være med å markere og feire nettopp det. Vennskap er kanskje viktigere enn noen gang.

Stor variasjon i innslag

Der lysvandringen går fra Amfi til torget, vil det stå ca. 15 ulike tablåer (et tablå er en form for levende bilde).

– Motorhistorisk Forening er med, og det samme er Eplene i Messehagen og Julenissen på Bjerkem. Kulturskolen vil ha flere innslag, en toradergruppe kommer, og det gjør også Foreningen gamle Steinkjer, en eritreisk og en ukrainsk gruppe – og noen vil også stå langs ruta å male.

Lysvandringen er et samarbeid med Steinkjer Kulturskole, Thingumajic, Steinkjer Næringsforum, AMFI, lag og organisasjoner. Den starter på Amfi ca. kl. 17.30 torsdag 10. november.