Hele Festival-Norge ventet spent på forrige ukes pressekonferanse der kulturministeren som skulle gi et «veikart» for arrangement i sommer. Steinkjerfestivalen var en av mange festivaler som ventet på gode svar. Slik ble det ikke.

– Svaret kulturministeren kom med var ikke det vi håpet på, forteller festivalsjef Svein Bjørge i en pressemelding. Han forteller at mye av lufta dermed gikk ut av Festival-Norge.

– Veldig mange har svart med å kansellere sine festivaler for 2021. For de fleste var det nå umulig å vente lengre. Det samme gjelder oss, sier Bjørge. Han forteller at det nå vil bli arrangert en redusert utgave av Steinkjerfestivalen i juni.

– Vi har tatt beslutningen om at årets festival blir kraftig nedskalert, basert på det som ble lagt frem i pressekonferansen og gjeldende smittevernregler.

To ganger to konserter på Dampsaga

Steinkjerfestivalen vil arrangere kun to konserter fredag 24. juni og to konserter lørdag 25. juni. Begge dagene på Dampsaga kulturhus. Festivalsjefen synes dette er synd, men erkjenner at festivalen ikke kunne vente lengre med å ta en avgjørelse.

– Våre artister, underleverandører av varer og tjenester, samarbeidspartnere og publikum trengte et svar nå. Vi beklager på det sterkeste, men vi håper å komme sterkt tilbake, sier Svein Bjørge og gir et lite hint om at festivalvenner bør holde av andre helga i september.

De som har kjøpt festivalpass, kan selvsagt få refundert dette. Alternativt å overføre passet til festivalen i 2022. Billetter til konsertene på Dampsaga vil bli offentliggjort og lagt ut for salg i løpet av neste uke.