Gå til sidens hovedinnhold

Steinkjerfestivalen får 3,1 millioner kroner i kompensasjon for 2020  

Etter flere runder hos Kulturrådet og Lotteri- og stiftelsestilsynet er det nå klart at Steinkjerfestivalen får kompensasjon for koronaåret 2020. Lotteri- og stiftelsestilsynet har nå gjort vedtak om kompensasjon på 3 125 018 NOK. Steinkjerfestivalen søkte opprinnelig om 3 142 300 NOK.  

- Vi er godt fornøyd med at denne saken endelig er avgjort og at vi får et kompensasjonsbeløp i tråd med det vi søkte om sier styreleder Stig Ørnvall i en pressemelding

Les også

Første artist til Steinkjerfestivalen 2021 er klar

Steinkjerfestivalen søkte om kompensasjon allerede tidlig høsten 2020, men etter først å fått klar melding fra Kulturrådet om at vi skulle søke hos dem, ble søknaden allikevel avslått i Kulturrådet, hvorpå vi etter mange frustrerende runder til slutt havnet hos Lotteri- og Stiftelsestilsynet. Da vi til slutt kom inn i «systemet» hos Lotteri- og stiftelsestilsynet har vi fått god hjelp og informasjon fra saksbehandlere der, og vi er lettet over at kompensasjonen vi har ventet på så lenge endelig er på plass. Det gir trygghet for festivalen fremover sier daglig leder Svein Bjørge.

Når det gjelder årets Steinkjerfestival er det fortsatt usikkert hvordan koronasituasjonen utvikler seg og hva det innebærer av muligheter og begrensninger, men festival blir det, i en eller annen form. Vi håper å komme tilbake med mer info om årets festival i løpet av april avslutter Bjørge.

Les også

To nye navn klare for Steinkjerfestivalen

Kommentarer til denne saken