Fra 2006 til 2020 har det hvert år i januar eller februar blitt holdt en konsert i Steinkjer kirke til inntekt for Varmestua. Nå er det på tide igjen.

– Vi er kjempeglade for å få lov til å arrangere denne konserten. Mer enn noen gang er det behov for at vi er rause med hverandre og at vi jobber ekstra hardt for at andre skal ha det bra, sier sjefredaktør i Steinkjer-Avisa, Monica Irén Solberg Susegg.

Fram til 2020 var det duoen Nilsen/Aalberg som arrangerte konsertene – helt fram til 2020. En lang rekke lokale artister har bidratt, og det er i årenes løp til sammen blitt samlet inn godt over 1 million kroner til Varmestua. Etter 2020 har korona satt en stopper for konserten, men nå blir det konsert igjen.

– Vi er veldig takknemlige for alle som stiller opp – helt gratis – for å hjelpe andre som trenger det mer enn dem selv.

Steinkjer-Avisas veldedighetskonsert: Varmestuakonserten

Arrangeres av Steinkjer-Avisa 18. januar klokken 19.00 i Steinkjer kirke.

Alle inntekter går direkte til Varmestua.

Konserten er gratis, men alle oppfordres til å støtte Varmestuas arbeid.

Varmestua er et lavterskeltilbud basert på frivillighet i Steinkjer sentrum. Tilbudet er spesielt for vanskeligstilte eller folk i en vanskelig situasjon, og Varmestua jobber for å forhindre utenforskap og ensomhet.

Trodde at konserten skulle bli borte

– Jeg ble så glad da vi fikk telefonen om at dette var på gang. Vi var helt sikre på at konserten ble borte da Nilsen og Aalberg ga seg.

Liv Anne Gjetvik på Varmestua er naturligvis kjempeglade for at konserten. De trodde i utgangspunktet at konserten skulle bli borte etter koronapandemien.

Videre forteller dem at pengene som har kommet inn i årenes løp har kommet til sin fulle rett. For det hender at de får inn relativt store partiet med mat etter enkelte arrangement. Så mye at det bør porsjoneres utover.

– Pengene er blitt brukt til å kjøpe nytt fryseskap da det vi hadde ble ødelagt. Så har pengene bidratt til at vi har kunnet dra på turer, slik som da vi var på grilling ved Follavatnet. I tillegg til masse andre ting, blant annet kaffetrakter, kjeler og sånt, forteller Gjetvik.

Varmestua hadde åpent på julaften i år, i tillegg har de åpent tredje juledag og lille nyttårsaften.

Alle stiller gratis

Steinkjer kirke åpner dørene og låner ut kirkerommet gratis når konserten arrangeres 18. januar klokken 19.00. Terje Watterud sponser lyd og lys via firmaet sitt Sceneteknikk AS og alle artister stiller opp helt gratis.

– Nilsen/Aalberg stiller selvsagt opp, og vi har med oss en lang rekke andre lokale artister som Døgnvill, Pånnivågn, Boinndrag, Caos og Karen og mange flere, sier Solberg Susegg.

I 2023 er det tradisjon tro Varmestua som skal få alt av inntekter som kommer fra konserten.

– Men senere kan det hende det er noen andre som trenger støtte. Vi velger derfor å kalle konserten «Steinkjer-Avisas veldedighetskonsert» – og i 2023 får den tittelen «Varmestuakonserten».

Konserten er gratis for alle som ønsker å delta, men det oppfordres til å betale en sum på Vipps som går direkte til Varmestua.

– Vi håper å få masse bidrag til Varmestua, og gleder oss til en fantastisk kveld, sier Solberg Susegg.

Disse artistene kommer

  • Nilsen/Aalberg
  • Døgnvill
  • Robin og Sara
  • Caos og Karen
  • Pånnivågn
  • Camilla Engum Nilsen
  • Steinkjer mannssangforening

  • Therese Aalberg

  • Boinndrag

  • Bajaz tradband spiller oss inn fra køen til kirka

Maiken Lien Jørgensen er konferansier for kvelden.

Vil du eller din bedrift bidra? Ta kontakt med Monica Irén Solberg Susegg (Steinkjer-Avisa) eller Fredrik Wasshaug (T-A Kreativ).