Geir Jonny Rognan, 34 år fra Sparbu og i dag bosatt på Sandvollan er ansatt som økonomidirektør i TA Media, og får med det ansvaret for Trønder-Avisa, Namdalsavisa, Inderøyningen, Snåsningen, ILevanger.no og ikke minst Steinkjer-Avisa. Tirsdag etter påske hadde han sin første dag på jobb.

– Det gikk i ett med møter hele dagen, men nå gleder jeg meg til å bli kjent med organisasjonen og rutinene, sier Rognan.

Lokale verdier

Rognan har en master i økonomi og er i tillegg statsautorisert revisor. Han har siden 2015 vært ansvarlig revisor for Polaris Media konsern (før det revisor for lokalavisene i Polaris), og etter at han flyttet til Inderøy med familien for noen år siden, har han også vært avdelingsleder for Deloitte i Steinkjer. Han var også revisor for Trønder-Avisa i to år.

– Jeg finner mediebransjen spennende. Det skjer mye i et dynamisk miljø og folk er endringsvillige. Jeg syns også det er spennenende at alle selskapene i konsernet betyr mye i sine lokalmiljø. Det betyr mye å ikke bare jobbe for aksjonærenes verdier, men også for de lokale verdiene, sier Rognan.

En rolig entre

På spørsmål om hvordan han har tenkt å sette sitt preg på selskapene han nå får det økonomiske ansvaret for, viser Rognan rolig mine.

– Først må jeg komme inn i rutiner og systemer, så det er litt tidlig å si hvordan jeg vil påvirke. Men jeg må være meg sjøl, med de styrker og erfaringer jeg har fra bransjen. Det finnes ingen blueprint på hvordan det skal være. Det er gjort mye godt arbeid i de siste årene, det vises i regnskapet. og det er jo det vi økonomer ser på først. Det kommer ingen drastiske endringer, men jeg får tilføre det jeg kan, sier økonomen og revisoren.

Falt for Småland

I utgangspunktet hadde ikke Geir Jonny eller kona Kjersti som for øvrig er fra Egge, noe forhold til Inderøy, men da Kjerstis foreldre kjøpte hytte på Vikan, begynte de å kjøre gjennom området.

– Vi bodde i Trondheim fram til 2017, og da vår eldste datter Ingrid var året, begynte vi å tenke på å flytte nærmere familien. Så dukket det plutselig opp noen tomter herpå Småland, og da gikk det fort. Jeg bruker jo kortere tid på å kjøre til jobb i Steinkjer herfra enn hva jeg brukte fra Byåsen til Solsiden i Trondheim. Vi likte den følelsen vi fikk når vi kjørte forbi Småland, det er fin natur her og hyggelige naboer, sier Rognan som er vant til å bi i landlige omgivelser fra barndommen.

– Jeg kommer fra gård, men det viste seg tidlig at jeg er mer teoretisk en praktisk anlagt, forteller han med et smil.

Fornøyd med ansettelsen

Administrerende direktør i TA Media, John Arne Moen er svært tilfreds med ansettelsen.

– Jeg skal ærlig innrømme at jeg var bekymret da økonomidirektør Jørgen Asp før jul informerte meg om at han gikk tilbake til oppdrettsnæringen, som han jobbet i da han kom til oss. Medieøkonomien skiller seg på flere måter fra annen bedriftsøkonomi, og i dette faget gis det ingen utdannelse i Norge, så læring må tilegnes gjennom erfaring. Kandidatene står derfor ikke i kø, og det var jeg smertelig klar over. Så viste det seg at den eneste i nærområdet som faktisk hadde riktig kompetanse var interessert i jobben. Det er ingen tvil om annet enn at jeg ble mange kilo lettere da Geir Jonny takket ja til jobben. Dette ble en veldig god løsning for oss. Geir Jonny er statsautorisert revisor og har blant annet revidert regnskapene våre i flere år, og har de siste årene vært revisor for Polaris Media-konsernet, så han kjenner både oss og bransjen veldig godt. Nærmere innertier er det ikke mulig å komme, sier Moen.

Rognan tar over jobben etter Jørgen Asp som går fra avis til fisk.

– Jeg begynner som Controlling manager i Cermaq Norway. Jeg blir finansdirektørens høyre hånd og skal lede controlleravdelingen, sier Asp om de nye utfordringene som venter.