– Det er fantastisk artig å være i gang. Det å slippe katta ut av sekken - vise hva vi har å by på, sier martnassjef Maiken Lien Jørgensen, som har fleipet med at det eneste hun har kontroll på, er været.

Det var hun og ordfører Anne Berit Lein som åpnet martnan. Det skjedde inne i det store teltet på torget. Etterpå kom Pippi Langstrømpe (Hildur Norum) på scenen – til stor glede for veldig mange barn. Det var bortimot helt fullt i det store teltet. Etter Pippi kom brannmannen Bjørnis. De populære eventyrfigurene både sang og danset – og fortalte om artige opplevelser. Dansere fra Steinkjer kulturskole deltok også på åpningsshowet.

Etter showet tok Pippi og Bjørnis seg en runde i hele byen; helt fra Amfi til Bystranda.

Det er Steinkjer Næringsforum som driver, eier martnan.

– Steinkjermartnan skal være en folkefest. Det skal «koke» noen dager på høsten. Steinkjer Næringsforum sier at martnan skal være et mangfold, en twistpose med biter for de aller fleste. Det skal være handel – også med egenproduserte varer og juggel i skjønn forening. Vi i martnaskomiteen har gjort så godt vi kan for å innfri kravet, sier Maiken Lien Jørgensen, som er martnassjef for første gang.

I desember 2021 ble hun ansatt i det nyoppstartede selskapet Steinkjer Arrangement. Da fikk hun hovedansvaret for Steinkjermartnan.