Medlemstallene er synkende for de fleste korpsene i Steinkjer, men noen har faktisk bedre rekruttering enn på lenge. Felles for alle korpsene, er at nå må de snart opptre for noen, hvis ikke kan de miste motivasjonen fullstendig. Det sier John Følstad som er leder i Binde skolekorps. Det er det eneste korpset i Steinkjer med økende antall korpsmedlemmer.

Må få vist seg fram

- Det er skummelt at vi ikke får vist oss fram. Vi øver og øver, men har liksom ikke noe vi øver for. Nå er det bare å håpe at vi kan gå i 17. maitog. Alle som spiller i korps gleder seg til det, sier John Følstad - som er leder for et korps med totalt ca. 25 medlemmer.
- Det begynte 8-9 aspiranter før jul. Det var imponerende mange, sier Følstad.
I Følling og Kvam har de hatt ett felles korps i flere år.

Kvam & Følling får støtte av voksenkorps

- Vi har sju i hovedkorpset og tre aspiranter, så vi er ganske få. Men vi får ofte støtte av Musikklaget Liv, slik har det alltid vært - og da låter det veldig bra. Men Musikklaget Liv har ikke øvd på veldig lenge - ei heller i lag med oss, forteller Aud Polle som er leder i Kvam & Følling musikkorps.
- Vi har dessverre ingen som spiller trommer, men det fikser dirigenten vår. Vi er så heldig at vi har Lars Kristian Haarberg som dirigent. Han har et slagverk ståene foran seg når han dirigerer, så når det er behov spiller han trommer.

Beitstad har to korps

I Beitstad er det to korps. Hvis det blir feiring av 17. mai, kommer Beitstad skolemusikk og Beitstad Hornmusikklag til å gå hver for seg; ett korps fremst i 17- mai-toget - og ett korps lenger bak.
- Beitstad skolemusikk er 16 medlemmer, så vi er selvgående. Vi har også fire aspiranter som er veldig flinke. For oss er det viktig å spille i Beitstad-bygda. Det er her de setter pris på at det er vi som spiller, sier Silje Svarte som er leder i Beitstad skolekorps.

Egge og Steinkjer sliter mest

For ikke altfor mange år siden var det ganske mange medlemmer både i Steinkjer skolekorps og Egge skolekorps. De siste årene har antallet medlemmer synket drastisk. Egge skolekorps har fire spillere - og Steinkjer skolekorps har åtte. Nå øver de to korpsene i lag.
- Vi er nødt til å øve sammen som ett korps, hvis ikke blir det ikke noe korps hverken i Egge eller Steinkjer, sier Camilla Austli. Hun er med i styret i Egge skolekorps.

Hvordan rekruttere flere?

Beitstad skolemusikk har bestemt seg for at de skal samarbeide med kulturskolen om rekruttering.
- Korpset skal betale for at ungene får aspirantopplæring på kulturksolen. For noen uker siden begynte vi å informere om at slik blir det nå. Med det tilbudet håper vi å rekruttere flere korpsmedlemmer. Det er mange som ikke har råd til å betale avgiften på kulturskolen, det vet vi, sier Silje Svarte.