– Dette var rett og slett en veldig fin tur, sier Sebastian Volden.

Han er tilbake på hybelen sin i Fauske. Om 14 dager er han ferdig med VG2 anleggsteknikk. Av de 30 elevene på landslinja i Fauske, var 17-åringen fra Beitstad aller best, og ble dermed invitert av Volvo Makin til en drømmetur blant store anleggsmaskiner i nabolandet. Sindre gikk første året på Steinkjer videregående skole, før han tok det andre året i Fauske.

– Jeg valgte Fauske foran både Åfjord og Stjørdal, som har samme linje. Det angrer overhodet ikke på. Jeg trives veldig godt. jeg har satset hardt på gjøre det bra. Og det ble jeg belønnet for, smiler 17-åringen.

Synkrondansende gravemaskiner

Etter fly fra Bodø til Gardermoen, ble Sindre og andre besteelever fra andre skoler i Norge plukket opp og kjørt med buss til Arvika og Volvos hjullasterfabrikk. Her fikk Sindre og hans nye venner sett på hele produksjonslinja til de store maskinene. Så gikk turen til Eskilstuna og Volvo Customer Center.

– Der fikk vi blant annet se på synkrondans med gravemaskiner, før Volvo rullet fram det de har av store maskiner. Artigst av alt var at vi også fikk prøve maskinene, uten synkrondansdelen, smiler Sindre.

Fått lærlingplass

Innsatsen på skolen har også betalt seg lokalt. Etter han og flyttelasset forlater Fauske 23. juni med kurs for Beitstad, stiller unggutten hos entreprenøren Farbu og Gausen, for to år som lærling.

– Jeg gleder meg. Både faren min og en haug med onkler jobber med anleggsmaskiner, og det har alltid vært drømmen min, sier Sindre Volden.

Han gleder seg også til august. Da fyller han 18 år, og det er oppkjøring til førerkort.