STEINKJER: (Trønder-Avisa) Vegdirektør Eva Solvi i Trøndelag fylkeskommune opplyser tirsdag at det vil bli satt opp fareskilt ved Beitstadsundbrua ved Malm i Steinkjer kommune.

Det vil skje i løpet av tirsdag ettermiddag, skriver Solvi.

Bakgrunnen er den alvorlige massevelten fredag, hvor 20 syklister ble skadd som følge av at den første i følget kilte fast hjulet i fugen på brua. Åtte personer ble sendt til sykehus, flere av dem med alvorlige bruddskader.

Fylkeskommunen har fått kritikk fra flere hold etter ulykken. Mandag bekreftet de at arbeidet med tiltak ville intensiveres. Allerede tirsdag vil altså skilting være på plass.

Det er fareskilt 156 «Annen fare», samt underskilt 817 med tekst «Ulykkespunkt» som vil bli satt opp før brua. I løpet av et par-tre dager vil det også bli merket i vegbanen. Da blir det tegnet inn sykler i området hvor det er trygt å sykle tre stykk med en avstand på 50 meter – og tre sykler med strek over i kjørebanen med 50 meter imellom, skriver Solvi tirsdag.

Videre opplyser fylkeskommunen at de vil avvente ytterligere sikringstiltak med en heldekkende plate til man har en god nok løsning. Dette arbeidet vil bli prioritert over ferien, lover vegdirektøren.

Fikk rapport om brua ved juletider: – Forstår at folk mener det har tatt for lang tid