Fredag fikk elevene i 4. og 5.-klasse ved Binde skole være med på å slakte sau i skolegården.
- De fikk ta del i hele prosessen fra klipping av sau, avliving, slakting - og foredling av slaktet. De fikk også være med på å undersøkelse indre organer, studere øyet, partere slaktet og salte det. Elevene fikk også smake på nystekt indrefilet, hjerte, lever og nyre. Og det gikk ned på høykant! Blodpannekake likeså. Hvem skulle trodd det før dagen startet, sier Mari Ann Landsem Melhus, som er lærer ved Binde skole.

Lærerne ved Binde skole sier det var en skikkelig stor dag både for elevene og dem.

- Vi må nok en gang gi en stor takk til Jan Tore Helge og Jostein Omli for fantastisk tilrettelegging og opplegg. Vi er superimponert. To hele dagsverk gjennomført av de to på frivillig basis. Det er imponerende.

På etterjulsvinteren skal elevene tilberede kjøttet, og invitere foresatte på festmiddag.
- Elevene og vi gleder oss allerede. Det tror vi de foresatte kan gjøre også, sier Mari Ann Landsem Melhus.