Da ordfører Anne Berit Lein gikk av 16.51-bussen på Vellamelen mandag ettermiddag, sto Ruth Kristin Tørring litt i bakgrunnen.

– Dette er en stor dag. Endelig har vi fått tilbake bussen, sier Ruth Kristin Tørring mens hun vifter med det norske flagget.

Verken hun, moren eller datteren har førerkort, slik at de er helt avhengig av buss. Skepsisen var stort da AtB bestemte at alle busser skulle kjøre nyvegen i fjor sommer. Allerede fra sommeren 2020 ble busstilbudet gjennom Vellamelen vesentlig dårligere, siden AtB valgte at de aller fleste bussene skulle kjøre på den nye Fv. 17. Fra i fjor måtte dermed beitstøingene over på tilbringertjeneste.

Se hvordan beitstøingene tok imot 16.51-bussen fra Steinkjer

– Vi prøvde det et par ganger, men det ble altfor tungvint. Dermed ble det til at vi måtte ringe pappa, når måtte til Østvik for å ta bussen. Jeg er så glad at det faktisk kom en tåre eller to. Nå gleder jeg meg til i kveld. Da kommer datteren min hjem fra hybelen sin i Trondheim, og selvfølgelig med bussen smiler Ruth Kristin.

Beitstad hornmusikklag sørget for noen feiende marsjer da bussen kom kjørende. 60–70 beitstøinger gjorde dette til en festdag i bygda.

Også få-tilbake-bussen-general, Trude Kaldahl var et eneste stort smil da ordføreren kom jublende ut av bussen.

– Endelig! Når er den her. Nå må vi beitstøinger bare sørge for å bruke den, så ikke AtB får noen grunn til å ta den bort igjen, konkluderer Kaldahl.

Bedriftene viste seg fra sin beste side – disse folkene har de behov for nå

Ordfører Anne Berit Lein strålte om kapp med beitstøingene da hun gikk av bussen foran Bygdasentralen.

– Dette skal selvfølgelig feires. Her er det mange parter som har jobbet sammen for å få det til. Busskomiteen her har stått på. I kommunen har vi nå bevilget penger slik at det skal utarbeides en reguleringsplan om en gang- og sykkelveg ut til Østvik. Fylkeskommunen har bidratt, og vi må også takke AtB for at de har møtt oss med forståelse, og nå legger om bussruta, hvor sikkerhet for gående til Østvik var et avgjørende punkt, sier Anne Berit Lein.