I den ellers så fine undergangen mellom Steinkjer sentrum og Amfi, trenger grunnvann seg opp når det er høy flo. Det er det samme som skjer i Måsørtunnelen, der Statens vegvesen nå skal prøve å få slutt på problemet en gang for alle. Etter planen skal E6 stenges i fire uker mens arbeidet pågår.

Problemet er kjent

- Vi er klar over problemet i undergangen. Vi har den samme problematikken der under jernbanelinja og E6, som Statens vegvesen har i Måsørtunnelen. Det er grunnvann som kommer opp når det er høy flo. Da pipler det opp vann i undergangen, sier Knut Morten Husby, som jobber i kommunens vann, avløp og utbyggingsavdeling.
Til tider kan det se skikkelig grisete ut i undergangen, der veldig mange går mellom sentrum og Sørsileiret hver eneste dag.
- Kommunen bruker mye tid på å vaske og spyle der, men allikevel klarer vi ikke å holde det fint og rent hele tiden, sier Husby.
Om vinteren kan det være overraskende glatt å gå der grunnvannet trenger seg opp i undergangen.

Variasjoner i løpet av året

- Har problemet blitt større de to siste årene? Det er ikke så sjelden at det er både skittent og brunt der nå.
- Det er variasjoner i løpet av året, har vi sett. Akkurat nå er det nesten ikke noe vann som trenger opp, men det er et vedvarende problem som kommunen ønsker å gjøre noe med.
- Blir det i løpet av året?
- Nei, det blir det dessverre ikke, men vi vil prøve å finne en løsning på sikt, sier Knut Morten Husby.

Måsørtunnelen er en kort veitunnel på E6 under Nordlandsbanen i Steinkjer. Tunnelen er 117 meter lang og leder trafikken under jernbanelinja. Etter planen skulle den stenges mandag denne uka, men det ble utsatt på grunn av utfordringer med omkjøringsvei.