– Vi har fått melding om at et jobbes iherdig med problemene, og at det vil løse seg innen kort tid. Om det er noen som må bestille time nå, så kan de bruke telefonnummeret som er oppgitt på kommunes hjemmeside. Hvis du kan drøye det noen timer, så blir det igjen mulig å bestille digitalt. Vi har alltid ledige timer til testing, påstår Sunniva Rognerud.

Beitstad skole og Egge ungdomsskole

– Det er forventet at det vil dukke opp smitte i klynger blant de unge. I helga er det Beitstad skole og Egge ungdomsskole som har fått registrert smitte. Jeg er ganske sikker på at det vil komme flere smittetilfeller utover dagen og de neste dagene, sier Rognerud.

Søndag ble det registrert fem smittetilfeller i Steinkjer kommune. Ifølge Rognerud er det ingen klasser som er i karantene. Man følger nasjonale retningslinjer, slik at når personer får negative prøvesvar kan de gå tilbake til skolen igjen. Skolene sender ut løpende informasjon om hva som gjelder.

– Søsken og foreldre til elever i klasse som har smitte, kan gjøre som vanlig, og gå på skole og jobb. Det hvis det er blir påvist smitte at man må gjøre tiltak som karantene, sier Rognerud.