I samarbeid med Studio Strek Interiørarkitekter har restauranten fått utarbeidet skisser på hvordan de ser for seg at området kan bli. Restauranten er allerede i gang med første del av arbeidet med å utbedre dagens terrasse og uteservering. Målet er å bli en oase i byen.

– Når det nye O2-huset står ferdig, og gågata forbi oss åpner igjen, har vi tro på økt trafikk utenfor restauranten. Da er det viktig at det ser innbydende og bra ut, sier nyvalgt styreleder i Ox Spiseri AS, Jo Kristian Kvernland i en pressemelding.

Ved å ta i bruk uteområdet i større grad vil restauranten også øke kapasiteten betydelig på finværsdager.

God sommer

– I fjor hadde vi en meget god sommer med mye besøk. Nå kan vi i tillegg tilby byens beste uteservering. Se for dere å ta en kald utepils en varm sommerkveld her, sier Kvernland, og legger til at hans mål er at Ox Steak House skal bli Steinkjers triveligste møtested.

– Her skal man få mat laget av de beste lokale råvarene, samtidig som man koser seg sammen med familie og venner. Steinkjer trenger et slikt sted.

Tidligere har restauranten vært litt lukket og anonym i gatebildet. Ved å ta i bruk gaten utenfor, tilføre miljøelementer for økt trivsel og belysning rundt hele restauranten tror Kvernland at restauranten vil forskjønne bybildet. Han påpeker det er viktig for Steinkjer å skape mer aktivitet i sentrum og er glad alt det positive som skjer.

– Satsingen på Famille er spennende, og jeg tror det alene vil trekke flere folk til byen. I tillegg begynner vi nå å se konturene av det kommende kulturkvartalet, som vil bety mye på sikt, sier en optimistisk Kvernland.