Fredag morgen melder Steinkjer kommune at det har kommet bekreftelse på et nytt smittetilfelle.

Det er en mann i alderen 18-65 år. Smittesporing er igangsatt.

Mener de har kontroll

En kvinne i aldersgruppen 18-65 år ble påvist smittet torsdag. Hun er en kjent nærkontakt av en tidligere smittet og ble testet mandag. Smitteoppsporing ble fullført torsdag, og det dreier seg om få nærkontakter.

Kommunen skriver at de ikke forventer at noen skoler, barnehager eller helseinstitusjoner er involvert i dette smittetilfellet.

Det rapporteres også om tre nye friskmeldte. Antallet friskmeldte er nå 26 av totalt 38.

En person som er bekreftet smittet onsdag er ansatt på Egge helsetun. Det anses som lite trolig at smitten er bragt inn på institusjonen, men det er likevel gjennomført nødvendige tiltak for å hindre mulig smitte.

En annen som ble bekreftet smittet onsdag har konsultert lege i forkant av symptom. Det er også her lite trolig at smitten er bragt inn på legekontoret, men også her er det gjennomført nødvendige tiltak.

– Vi har ingen betydelig smitte i Steinkjer, vi har avgrenset smittetilfellene veldig. De smittede hører tett sammen og ble tatt ut tidlig i karantene, og de siste smittetilfellene har hatt få nærkontakter. Det fordi nærkontaktene allerede sitter i karantene og de har valgt å begrense den sosiale omgangen, uttalte kommunedirektør Torunn Austheim i formannskapsmøtet torsdag.