Suksess i sanden

Nordtrønderske volleyball har markert seg i flere turneringer i sandvolleyball.

SOL OG SANDVOLLEYBALL: Sandvolleyballspillerne er i gang med TrønderTour. Her foran fra venstre: Andrea Persøy, Verdal, Saphaya Sriyong, Verdal og Sigurd Gjertsås, Lierne. Bak fra venstre: Sverre Østerås, Steinkjer, Bjørn Ove Elvestad, Steinkjer, Ørjan Indgul Skogset, Inderøy, Ella Skipevåg Tveit, Vindafjord og Erlend Tuflått Elvestad, Steinkjer.  Foto: OLE ØYSTEIN SKOGSET

Nyheter

I to turneringer i TrønderTour i Dødens Dal i Trondheim, har både kvinnelige og mannlige spillere kjempet i toppen. Nylig vant Andrea Persøy fra Verdal kvinneklassen sammen med Ella Skipevåg Tveit fra Rogalands-klubben Vindafjord. Duoen slo Trondheims-paret Jaryd Johansen/Langlo 2-0 i finalen. På vegen mot finalen ble det tre seire 2-0, blant annet 21-14, 21-10 over Kari Buvarp/Elise Høydal.

Inderøyningen Vegard Lyng viste at han ikke har glemt gamle kunster. Den tidligere verdensseriespilleren spilte seg til A-finale sammen med Henrik Skogen. Her ble det tap 0-2 mot Vegard Løkken/Eskil Holtan.

Håp i U19-NM

Erlend Tuflått Elvestad, Steinkjer og Saphaya Sriyong, Verdal, kom seg til finalen i B-sluttspillet. Her ble det tap 0-2 (16-21, 13-21) mot Lorentsen/Husebø. I semifinalen slo Erlend sin egen far, Bjørn Ove Elvestad, og Sverre Østerås 2-0.

I den første turneringa spilte Sigurd Gjertsås, Lierne og Ørjan Indgul Skogset, Inderøy, seg til kvartfinale, og dermed finale i B-sluttspillet. Her ble det seier 2-0, etter 21-19 i begge sett, over nordtrønderkompisene Erlend Tuflått Elvestad og Saphaya Sriyong, Verdal. Gjertsås/Skogset endte dermed på femteplass. Duoen tar turneringene i TrønderTour som viktig oppkjøring til U19-NM i Oslo første helga i august.