- Godt smittevern har trolig stoppet et større utbrudd

Kommuneoverlege Sunniva Rognerud har så langt ikke fått flere positive prøvesvar, og sannsynligheten for at det kommer i denne omgang blir nå stadig mindre.  Foto: Tore Vikan

Nyheter

Etter at det lørdag ble kjent at SFK-spilleren Sondre Nylund hadde fått påvist koronasmitte, ble det gjennomført en omfattende smittesporing.

12 nærkontakter av Nylund ble satt i karantene, og det ble tatt prøver av disse mandag.

Onsdag morgen melder Steinkjer kommune at det ikke er meldt om nye smittetilfeller.

- Betyr det at alle prøvene er negative, eller at det dere foreløpig ikke har fått positive svar?

- Det betyr at vi foreløpig ikke har fått noen positive prøvesvar. St. Olav ringer direkte til meg hvis det er positive prøver, mens negative svar går direkte til fastlegene. Positive svar pleier å komme raskt, så når det nå har gått to døgn, blir det stadig mindre trolig at noen av prøvene var positive, sier kommuneoverlege Sunniva Rognerud.

Under et arrangement på Holmen tirsdag var Rognerud innom situasjonen med det nye smittetilfellet, og der sa hun følgende:

- Jeg har registrert at Steinkjer fotballklubb har fått litt pes i forbindelse med denne saken, men jeg vil understreke at hvis det ikke hadde vært for de gode smittevernrutinene til SFK, Steinkjerfestivalen og Nylunds arbeidsplass Byggmakker, så kunne dette blitt langt verre.

Det er så langt utført 1051 tester for COVID-19 i Steinkjer, noe som betyr at rundt 4,5 prosent av befolkningen i kommunen er testet.
Den anerkjente professoren fra Stod har lenge advart mot smitte fra virus:

– Helseturisme er virkelig ekle saker