Nå åpner bibliotekene igjen

Kristin Haug-Smith, Anne Hulbækdal, Marianne Vanem og de andre på biblioteket kan fra og med tirsdag ønske brukerne av biblioteket velkommen tilbake.   Foto: Tore Vikan

Nyheter

Bibliotekene på Innherred åpner dørene for publikum igjen. Etter å ha holdt stengt i over to måneder er det fra tirsdag 2. juni igjen mulig å låne bøker på vanlig måte, selv om åpningstiden er annerledes og tilbudet begrenset.  

I begynnelsen av mai kunne leselystne og filmhungrige bestille bøker, filmer, tidsskrift og lydbøker – og hente bestillingen på bibliotekene. Nå åpner de dørene helt. 

Strenge tiltak 

Bibliotekene på Innherred har jobbet grundig med en felles plan for gjenåpninga. Smittevernledelsen i kommunene har godkjent planen. 

I tillegg til generelle smitteverntiltak er kravene til renhold skjerpet, folk oppfordres til å begrense besøkstiden og noen bibliotektilbud er fjernet. Blant annet er tallet på publikums-PCer redusert, alle arrangement er fortsatt satt på vent, og spill og konsoller er inntil videre satt på pause.  De fleste stenger også deler av bibliotekrommet, og leier for eksempel ikke ut møterom til lag og foreninger i tida framover.  

Andre åpningstider 

De fem bibliotekene vil inntil videre ha andre åpningstider enn normalt. Hovedbiblioteket i Steinkjer, Levanger bibliotek og biblioteket i Verdal har åpent hver dag, med unntak av lørdag. Avdelingen i Malm og Inderøy bibliotek holder dørene åpne tre dager i uka.   

- Det er viktig for oss å ha åpningstider så vi føler vi kan ha kontakt og følge opp publikum. Mange forteller at de savner biblioteket. Nå får de muligheten til å komme innom oss. Og vi gleder oss til å se brukerne våre igjen, sier Marianne Vanem, biblioteksjef i Steinkjer. 

Det er usikkert hvor lenge bibliotekene vil ha begrenset åpningstid og redusert tilbud. Trolig vil dette vare til over sommeren, avhengig av smittesituasjonen på Innherred.  
Korona-tiltak fra biblioteket:

Satser stort på e-bøker