Sletvold Moe vender hjem for sommerutstilling

Anders Sletvold Moe fra Steinkjer har skapt seg et navn innen den abstrakte kunsten.  Foto: Pressefoto

Nils Aas Kunstverksted på Straumen gjør seg klar til årets sommerutstilling.  Foto: Stig Leinan/Inderøyningen

Nyheter

Anders Sletvold Moe fra Steinkjer og Solveig Lønseth  fra Inderøy står for årets sommerutstilling i Nils Aas Kunstverksted, melder museet i en pressemelding.

Begge bor og arbeider nå i Oslo. Årets sommerutstilling åpner 20.juni kl. 17:00 og står til 30. august.

Anders Sletvold Moe har utmerket seg som en markant abstrakt kunstner av sin generasjon, og har også tidligere vært utstilt i Nils Aas Kunstverksted.

– Sist gang vi stilte ut Sletvold Moe sine arbeider i Nils Aas Kunstverksted var i 2009. Den gang var det et ombygget gallerirom som møtte oss, forteller Solveig Viken ved Nils Aas Kunstverksted.


Bokslipp med Anders Sletvold Moe på Kunstnernes Hus i Oslo

Separatutstilling ble bok

I 2014 lagde Anders Sletvold Moe utstillingen «Passage for reflection» på Vigeland-museet. Nå har det kommet bok om utstillingen og det ble markert med bokslipp og kunstsamtale på Kunstnernes Hus lørdag.

 

Solveig Lønseth vokste opp tett på Nils Aas sine skulpturer, og i kunstverkstedet hadde hun sine første opplevelser med kunstens form og materialer. Hun har ved flere anledninger både delt av sine erfaringer gjennom foredrag og kunstprat ved høvelbenken, samt vist sine arbeider i ulike gruppeutstillinger ved Nils Aas Kunstverksted tidligere.

– Det er svært gledelig å få stille ut Lønseth sammen med en god kollega fra Steinkjer i vår best besøkte sesong, forteller Solveig Viken ved Nils Aas Kunstverksted.

Begge kunstnerne arbeider ofte stedsspesifikt. Flere av Sletvold Moes utstillinger bærer preg av større veggmalerier og installasjoner som forteller noe om stedets arkitektur, mens Lønseths  tidligere prosjekter har vært drevet av dagslysets tilstedeværelse, gjennom dets samspill med lyssensitive overflater og utstillingsrommets arkitektur.

Anders Sletvold Moe har sin utdanning fra Konsthögskolan i Malmö. Tidligere separatutstillinger inkluderer Elastic Gallery (2019), Østfold Kunstsenter (2018) Kunstnerforbundet (2017), Kunstmuseet Nord-Trøndelag (2016), Akershus Kunstsenter (2016) og Vigeland-Museet (2014). Gruppeutstillinger inkluderer Deltagelse Trondheim Kunstmuseum (2017), NN-A NN-A NN-A New Norwegian Abstraction, Stavanger Kunstmuseum (2016) og Astrup Fearnley Museet (2014).

Han har utført en rekke utsmykninger, senest i Kristiansand Rådhus (2020), Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge, (2019) Bobergskolan, Stockholm (2019), Bybanens holdeplass Flesland Lufthavn, Bergen (2017) og Sundvolden Hotel (2017).


Har vi Norges største rirkule i Steinkjer?

I Studio Blikket i Breidablikk-gården på Nordsia har flere kreativ sjeler et spennende kollektiv der de jobber. Her finner vi blant annet en gigantisk rirkule.