Oppfordrer flere til å prøve turorientering:

Nå er postene til årets utgave av Byatrimmen satt ut

Hugo Nordseth er leder i turorienteringsutvalget i Steinkjer O-klubb, som nå har kart og deltakerkort til Byatrimmen 2020 klare. 

Nyheter

Steinkjer orienteringsklubb har i en årrekke arrangert Byatrimmen, som er tilrettelagt turorientering for folk i alle aldersgrupper. I fjor hadde Byatrimmen 50-årsjubileum, og nå er de i full gang med utgave nummer 51.

- Turorientering er en folkehelse- og friluftsaktivitet som er tilrettelagt uten berøring og muligheter for spredning av virus. Du trenger bare kart og deltakerkort for å notere en kode for de postene som besøkes, og så et kompass, sier Hugo Nordseth, som er leder i turorienteringsutvalget i Steinkjer O-klubb.

Ulike løyper

På tross av navnet foregår Byatrimmen langt fra bare på Byafjellet.

- Årets opplegg for Byatrimmen tilbyr 60 poster fordelt på fem kart og med ulike vanskelighetsgrader. Det er to kart med poster tilrettelagt for nybegynnere på Oftenåsen og Skåtangen. Videre er det to kart med litt økt vanskelighetsgrad på Byafjellet og Semsmarka på Lysheim. Det er også et kart for Midterfjellet som har litt mer utfordrende postplassering. Postene i Semsmarka, Oftenåsen og Skåtangen er nå tilgjengelige. For Byafjellet og Midterfjellet er det fortsatt snø i terrenget, og her er planen å få satt ut postene innen 20. mai , forteller Nordseth.

Hard konkurranse fra Ti på Topp

Den tradisjonsrike turorienteringen har de siste årene fått hard konkurranse fra braksuksessen Ti på Topp Steinkjer.

- Vi merker at Ti på Topp har blitt svært populært, ja. Det er flott at folk kommer seg ut, men jeg mener at turorientering er et fint alternativ. Her er det litt andre turer i litt annet terreng, og så går du i løyper som ikke er fullt så opptråkket. Og for barnefamilier må det jo være perfekt å ha en aktivitet underveis på turen i stedet for bare å gå, påpeker Nordseth.

Konvoluttene med informasjon, kart og deltakerkort er å få kjøpt hos Steinkjer bokhandel og Malmo Sport i sentrum og Nordli bokhandel på Amfi.

På høsten arrangeres det en sesongavslutning med utdeling av medaljer til de som har samlet nok poeng gjennom å samle koder fra postene i løpet av sesongen.