Masterplan helse ligger ut til høring fram til 11. mai

Jorunn (83) mener snakket om masterplan gjør mange eldre utrygge

betenkt: – Jeg må si jeg er nokså oppskaket at dette styret med masterplanen, for det er så mange som blir usikre. Når var det de begynte å stake ut denne masterplanen? Var det for 30 år siden, da de startet Eldre’90? Da skulle de bygge paviljonger i hagen på gammelheimen på Utvik – der beboerne skulle bo mens de rehabiliterte det eldgamle huset som lå vegg-i-vegg med kirkegården. Nå ble det heldigvis ikke noe av det, og det håper jeg ikke det blir denne gangen heller. Jeg forstår det slik at på sikt er forslaget i «masterplanen» at antallet med bosenter skal reduseres til tre. Det kan bli bosenter kun i Malm, Guldbergaunet og Dampsaga, sier Jorunn Skei. 

Nyheter

– Det er mange 90-åringer som bor på og ved Beitstad Bosenter. Det er 14 plasser inne på selve bosenteret, og 14 kommunale omsorgsleiligheter ute. I tillegg er det 16 selveide leiligheter på samme område her på Vellamelen på Beitstad, sier 83 år gamle Jorunn Skei, som selv bor i en slik leilighet.