Nå får du tilgang til et stort bibliotek med digitale bøker

Slik ser appen ut i Appstore. 

Nyheter

I dag lanserer folkebibliotekene og Trøndelag fylkesbibliotek appen BookBites. Fylkets digitale bibliotek blir dermed enda enklere å bruke. Brukere med nasjonalt lånekort får gjennom appen tilgang til Trøndelags felles digitale boksamling med tusenvis av e-bøker og e-lydbøker, opplyser Trøndelag fylkeskommune i en pressemelding.

BookBites brukes til å låne e-bøker og lydbøker gratis fra biblioteket. Appen er laget for å gi gode lese- og lytteopplevelser og brukes fra før av bibliotekene i seks andre fylker. BookBites leveres av Biblioteksentralen SA.

BookBites er enkel å bruke, og vil gi et solid løft i brukeropplevelsen. Appen kan lastes ned til mobil og nettbrett. Regjeringen har bevilget 20 millioner kroner til ekstra innkjøp av e-bøker og e-lydbøker til folkebibliotek. Trøndelag får 1.748.000 kroner av disse midlene. Dermed vil tilbudet utvides slik at flest mulig kan få glede av BookBites ved lansering.

Det første du møter når du går inn på appen, er bokhyller med forslag til bøker som kan leses eller lyttes til. Det er bibliotekene selv som lager bokhyllene. Man kan også søke etter bøker via søkeikonet. Under hver bok ser man hvor lang tid det vil ta å lese den. Slik blir det enklere å velge en bok som passer brukeren – akkurat nå.