Dyrebeskyttelsen står på som aldri før

Tiger Mozart fikk nytt hjem uka før påske. Han ble funnet i et fjøs.  Foto: DNNT

Nyheter

Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Trøndelag skriver i en pressemelding at de har hatt en veldig aktiv start på året.

- Vi har adoptert ut hele 32 dyr så langt i 2020. Tre til skal reise før påske. Vi har tatt imot 19 katter. Dette er rekord på denne tiden av året. Til sammenligning hadde vi 29 dyr klar til adopsjon i mars i fjor. Vi har nå 13 dyr i fosterhjem og føler oss forberedt til våren og sommeren, melder Dyrebeskyttelsen.

Bygger hjelpesenter

Samtidig med dette er foreningen i gang med å bygge et hjelpesenter for dyr på Egge.

- Vi har hatt mange dugnader og er godt i gang med det innvendige arbeidet. Vi håper å blir ferdige før høsten, skriver de.


 

Til tross for koronakrisen, jobber foreningen for fullt:

- Vi må fortsette driften og hjelpe dyrene til tross for korona og den vanskelige tiden vi er inne i. Vi tar våre forhåndsregler og har minimal med kontakt ved mottak og overleveringer av dyr. Alt vi kan gjøre pr epost og telefon ordner vi i forkant. 

Oppfordrer til kastrering og ID-merking

Dyrebeskyttelsen oppfordrer alle til å gi et dyr som trenger det en ny mulighet, og har en klar oppfordring i den forbindelse:

- Ikke ta imot gratis kattunger, et minimum må være at de har fått ormekurer og er vaksinerte før dere overtar. De bør også ID-merkes. Da vil de ikke være gratis. ID-merk og kastrer katten før den slippes ut. De har ikke utviklet stedsans før de er rundt 10 måneder. Om din katt får kattunger, så kastrer katten din og ikke slipp den ut før det er gjort. Finn nye hjem som betaler for det det koster å gi kattungene ormekurer og vaksiner. Id-merk kattungene for å gi dem rettsvern og en identitet. Og husk at for hver kattunge du produserer tar du plassen til en annen som er født eierløs og hjemløs  og håper på å få en egen familie, skriver Dyrebeskyttelsen.

De benytter samtidig anledningen til å takke alle som gir dyr en ny sjanse til et godt liv.

- Uten dere kan vi ikke hjelpe. Vi har nå fått mange nye grastrotgivere, men har plass til flere, avslutter Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Trøndelag.


Grasrotandelen 2019:

Dyrene fikk flest grasrotkroner