Eli Nordtug er eneste leverandør i Nord-Trøndelag

Dette er ordentlige påskekyllinger

Eirik (12) og Tuva (12) er veldig ivrige på å hjelpe mamma i kyllingfjøset. Disse kyllingene er 11 dager gamle.  Foto: Privat

Nyheter

Eli Nordtug i Stod i Steinkjer er den eneste i gamle Nord-Trøndelag som produserer Stange Landkylling. I Trøndelag var det totalt ni produsenter som ble valgt ut for å produsere denne type kylling, der økt dyrevelferd er i fokus. De åtte andre produsentene i Trøndelag holder til sør for Trondheim.
- Jeg ventet i mange år på at denne muligheten skulle komme, så jeg startet med ombygging av fjøset med det samme jeg fikk kontrakt, sier Eli, som satte inn vunduer i fjøset og bygde luftegård.
- Nå kan kyllingene se dagslys og de kan lufte seg når de vil. De kan også leke med alt fra pappekser til granbar. De kan klatre på oppbygde plattformer også. Økt dyrevelferd er viktig for meg.
- Hvor mange kyllinger har du?
- Jeg har ca. 10.000 kyllinger per innsett. De er selvsagt ikke ute samtidig, men de går ut og inn som de vil - når det er plussgrader. Så om vinteren kan de ikke være ute, sier Eli, som startet som kyllingprodusent i 2008.
- Da var det med en rase som ble produsert på 31 dager - med en slaktevekt på 1.200 gram. Da hadde jeg ca. 21.000 kyllinger per innsett. I dag produserer jeg en kylling på 45 dager. Den har en slaktevekt på 1.600 gram.