Gir kontantstøtte til kriserammede bedrifter

Finansminister Jan Tore Sanner presenterte fredag en ny krisepakke for næringslivet, som skal hjelpe bedrifter som har mistet store deler av inntektene med å betale regningene. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix  Foto: Vidar Ruud

Nyheter

Regjeringen, ved finansminister Jan Tore Sanner og næringsminister Iselin Nybø, la fredag morgen fram en ny krisepakke for næringslivet.

Denne tredje krisepakken retter seg spesielt mot bedrifter som har et vesentlig inntektstap som følge av koronakrisen.

- Det blir en form form "kontantstøtte", som gir bedrifter mulighet til å få penger direkte inn på konto for å dekke faste utgifter som løper selv om man ikke har inntekt. Ordningen blir i første omgang for to måneder, men kan forlenges hvis det blir behov for det, sier finansministeren.

Det legges opp til et digitalt søknadsskjema, der bedriftene melder inn sin behov.

Flere detaljer om en uke

Sanner anslo at denne støtten vil beløpe seg til mellom 10 og 20 milliarder per måned.

- Målet er at den skal treffe bredt, og ikke rette seg mot enkeltbransjer. Så vil det ta noe tid å få på plass detaljene i ordningen, men vi skal gjøre det så raskt og godt som mulig, og vi kommer derfor tilbake med mer konkrete beskrivelser neste fredag.

Mest til de som har fått bransjeforbud

Ordningen vil sørge for at deler av utgiftene, men ikke alt, blir dekket av staten.

- De som er blitt pålagt å stenge av myndighetene vil få mest. Samtidig kan ikke staten ta hele regningen, så vi er veldig glad for signaler fra flere utleiere om at de lemper litt på husleiebetalingen. Vi er også veldig glade for det samarbeidet vi har hatt med Finans Norge, NHO, Virke og LO om å få på plass denne nye krisepakken, så takk til dere, sa næringsminister Iselun Nybø.

- En tsunami

Representanter fra Finans Norge, NHO, Virke og LO var også med på pressekonferansen, blant dem NHO-direktør Ole Erik Almlid fra Malm.

- Det er en tsunami som har skyllet over norsk næringsliv. Jeg er veldig glad for at vi nå har fått til et meget godt samarbeid om dette, det er et "statement" for den norske modellen, sa Almlid.

Adm. dir. i Finans Norge, Idar Kreutzer, opplyste at man jobber for at ordningen skal være så raskt i gang at bedriftene kan ha penger på konto i løpet av to-tre uker.


Investerer for nesten 800 millioner kroner

Vedtok lokal tiltakspakke