Korona-tiltak fra biblioteket:

Satser stort på e-bøker

Kristin Haug-Smith, Anne Hulbækdal og Marianne Vanem kan ikke ta imot besøkende på biblioteket for tiden, men nå satses det stort på e-bøker.  Foto: Tore Vikan

Nyheter

Steinkjer bibliotek vil gi lånerne et enda bedre tilbud på nett, og satser nå stort på innkjøp av e-bøker. Dette vil gi bibliotekbrukerne et langt bedre digitalt tilbud i ei tid der alle bibliotekene er stengt for publikum.

Stengte bibliotek betyr ikke at du ikke kan låne bøker. I dag har biblioteket over 12 000 e-titler tilgjengelig for sine lånere. Antallet skal nå økes betydelig ved at budsjettet økes for innkjøp av e-bøker og e-lydbøker. Det vil kutte ventelistene på populære titler og gi leserne tilgang på rykende ferske bøker, skriver biblioteket i en pressemelding.

Friske penger

I tillegg gir Nasjonalbiblioteket 1.748.000 kroner til bibliotekene i Trøndelag. Pengene er en del av en tiltakspakke for å styrke det digitale bibliotektilbudet mens bibliotekene er stengt, og vil bidra i enda større grad til å styrke tilbudet av digitale bøker og lydbøker.

Lån av e-bøker og e-lydbøker gjennom bibliotekene er gratis. Lånerne laster ned appen eBokBib, og får tilgang på boka ved å bruke lånenummer og PIN-kode.

Annerledes formidling

Steinkjer bibliotek stengte dørene for publikum torsdag 12. mars. Koronastengingen har utfordret biblioteket til å finne alternative måter å formidle litteratur og opplevelser til brukerne.

Lesestunder på nett, online Fortnite-turnering, daglige tips om gode bøker du kan lese på nett, og verkstedaktiviteter er bare noe av det som er på trappene.