Anmoder alle om å droppe hytteturen

Plansjef og beredskapskoordinator Per Morten Bjørgum i Steinkjer kommune anmoder alle om å droppe hytteturen under koronakrisen.   Foto: Odd Birger Grønli

Nyheter

Søndag 15. mars vedtok regjeringen en forskrift som forbyr folk å dra på en hytte i en annen kommune enn den de bor i. Nå anmodes alle til å holde seg hjemme.

- Etter dialog med kommuneoverlegen i Steinkjer er svaret at kommunen anmoder alle om å ikke oppholde seg på hytter nå. Anmodningen omfatter også de som har hytte i egen bostedskommune, Per Morten Bjørgum, som er plansjef/beredskapskoordinator i Steinkjer kommune.

Det Bjørgum sier tilsvarer også henstillingen fra nasjonale myndigheter, som gjennom forskrift forbyr opphold på fritidseiendom i andre kommuner enn bostedskommunen. Nevnte forskrift er vedtatt – men ikke trådt i kraft pt.

Det er slik at forbudet gjør det mulig for regjeringen med loven i hånd å tvinge folk hjem fra hytta si.

- Det er et svært sterkt signal fra regjeringen om at det nå ikke er tida for å være på hytta. Bakgrunnen er at helsevesenet ikke kan belastes med henting av personer på hytter rundt omkring i dagens situasjon. Så får vi satse på at det blir muligheter for fine hytteturer senere i år, sier Bjørgum.