Steinkjer - 8. mars

Mange deltok på den internasjonale kvinnedagen

Det var Turid Saursaunet som ledet 8. mars-programmet på Vårt Hjem søndag kveld. Her i lag med Ida Mathisen Bade, som er inkluderingssjef i russestyret.  Foto: Trine Binde Bratberg

Nyheter

Det var "Vold mot kvinner" som var tema på 8. mars-arrangementet i Steinkjer.
Dagen startet ved bysten av Fredrikke Marie Qvam ved Steinkjer kirke. Der var det flere appeller. Etterpå var det på Vårt Hjem det foregikk. Det startet - og sluttet med kunstneriske innslag, og innimellom var det utdeling av Likestillings- og mangfoldsprisen. Den fikk Tusenfryd Kafé. Før det ble en pause, var Krisesenteret der og snakket om deres arbeid. Etter pausen var Karin Hovde der på vegne av Likestillingssenteret KUN. Hun snakket blant annet om kjærestevold. Politiet var ikke til stede, men en film de har laget ble vist. Den 15 minutter lange filmen viste hvor lett og fort et bilde (nudes) kan komme på avveie. Deretter fulgte en appell fra Malin Buan i Rød Tråd.