Feelgood-forestilling om vanskelig tema

gjøglerier: «Lek for livet» bruker humor for å formidle et alvorlig tema. 

Nyheter

Søndag kommer Turnéteatret i Trøndelag og Teater Ibsen til Dampsaga med teaterforestillingen «Lek for livet». Dette er historien om «The Flying Seagull Project», en gruppe klovner, akrobater og musikere, som reiser verden rundt for å spre kjærlighet, lys og latter. Det er også historien om Bendik Sjømæling Nordgaard fra Stjørdal, som i 11 år har jobbet sammen med musikere, klovner og akrobater i flyktningleirer.

– Jeg jobber som omreisende klovn eller gjøgler eller hva man skal kalle det, med The Flying Seagull Project. Vi er en gjeng som reiser verden rundt med formålet å spre glede og latter til de som trenger det aller mest. Vi tror på at det er en menneskerett for alle, særlig barn og ha anledning til og trygghet til å leke, være barnslig og få denne viktige delen av barndommen, sier Bendik Sjømæling Nordgaard.

Etter at flyktningkrisen i Europa ble et faktum har gruppen jobbet mest der.

– I hele fjor høst var vi på Lesvos i Hellas og jobbet i ulike leirer. Det var veldig spesielt å møte de omtalte norske asylbarna i flyktningeleiren Moria, sier Bendik, som gleder seg til å reise på turné over hele Trøndelag.