Stor arrangementshelg på Byafjellet neste helg:

Ser ut til å få snøen de trenger

HAR SKI TIL DEM SOM TRENGER DET: Gutta på BUA er klare til å låne ut skiutstyr til neste helgs arrangementer på Byafjellet. Fra venstre Mikael Langaunet og Ragnar Florhagen fra BUA, Stian Ludvigsen (Byafjellet rundt), Rune Saursaunet (Steinkjer skifestival) og Øystein Larsen (DNT og Barnas Turlag). Foran sitter BUA-boss Frode Møller. 

Nyheter

Lørdag 1. februar er det klart for Steinkjer skifestival, der det konkurreres i både langrenn, hopp og kombinert. Dagen etter, søndag 2. februar, går klassikeren Byafjellet rundt, og samme dag inviterer Barnas tur i Turistforeningen (DNT) til «Kom deg ut-dagen» på Svarttjønna. I år har skiklubben og DNT sammen tenkt å dra hele byen på Byafjellet.

Trenger ikke mye snø

Da vi møtte arrangørene i midten av forrige uke, var det bart i sentrumsgatene, og lite som minnet om skiføre.

– Vi har ikke gitt opp håpet om snø før neste helg, og er forsiktige optimister. Det er brukbart med snø innover Byafjellet, men akkurat nå er det litt lite opp og ned fra stadion, sier Stian Ludvigsen, som er rennleder for Byafjellet rundt. Turrennet neste søndag har en langløype på 20 kilometer, og en familieløype på 7,5 kilometer.

– Det er både med og uten tidtakning, og vi satser også på skileik på stadion for de som ikke ønsker å gå så langt, sier Ludvigsen.

Rune Saursaunet er arrangementskoordinator for Steinkjer skifestival, og han er også optimist med tanke på arrangementet lørdag:

– Vi har kunstsnøtraseen på 1,4 kilometer som kan brukes, og det skal ikke mye fersk snø til for at vi kan kjøre opp lengre løyper. Det er bare å melde seg på for løpere fra 8 år og oppover, sier Saursaunet.

(Etter at intervjuet ble gjennomført har det kommet et bra snøfall, så nå ser det langt lysere ut, journ. anm.)

Går an å være ute uansett

Men uavhengig av vær- og føreforhold blir det uansett «Kom deg ut»-dag på Svarttjønna.

– Kommer det snø, er det fint å gå på ski, og hvis ikke så kan man gå på beina oppover. Det er uansett turen som er målet med «Kom deg ut-dagen». På Svarttjønna blir det i tillegg natursti, bålfyring og leker i snøen. Vi synes det er fint å samarbeide med skiklubben i stedet for å konkurrere om folket, sier Øystein Larsen fra Turistforeningen

– Det går an å være ute uansett, så vi håper mange tar turen neste søndag, sier Ludvigsen.

Lite utlån av langrennsski

På BUA er Frode Møller og resten av gjengen mer enn klare for å låne ut skiutstyr til de som tenker seg på Svarttjønna eller på familieutgaven av Byafjellet rundt.

– Det har vært veldig lite utlån av langrennsski denne sesongen, naturlig nok, men vi låner ut mye slalåmutstyr. Vi har også annet turutstyr hvis noen har behov for det, sier Møller.

– Folk har jo ikke trodd at det er snø på Byafjellet når de har sett hvordan det har vært nede i byen, men det er altså muligheter for å gå på ski. Hvis værmeldingene holder stikk, ser det ut som det kan bli kjøligere neste uke, og kanskje litt snø også, påpeker Ludvigsen.

– Hvor lenge kan dere drøye det før dere eventuelt må avlyse?

– Vi må ta en vurdering rundt torsdag i neste uke, men vi håper og tror at værmeldingen slår til. Da går alle arrangementene som planlagt, sier Saursaunet.