Inviterer til karusellrenn - for voksne

Jørgen Asp gikk turrennet Byafjellet rundt i fjor med russisk landslagsdress. Nå blir det nye muligheter til å finne fram ski og skiantrekk når Steinkjer skiklubb og Bedriftsidretten inviterer til karusellrenn for voksne.   Foto: Lars Lilleby Macedo

Nyheter

Steinkjer Skiklubb og Bedriftsidretten Midt-Norge har inngått et samarbeid om å gjenoppta en skikarusell for voksne i Steinkjer og omegn.

Både med og uten tidtaking

Det er flere år siden en slik karusell sist ble arrangert, og målsetningen ved arrangementet er å få flere voksne ut på ski og fronte mosjonsaspektet ved langrenn. Alle over 16 år kan delta på arrangementene, som i utgangspunktet skal bestå av fire renn i løpet av sesongen, litt avhengig av føreforhold.

- Vi har fått mange forespørsler de siste årene om å starte mosjonsaktivitet for voksne på ski, og vi er nå spente på hvordan dette sparker i gang. Karusellen vår er for mosjonister som går uten tidtaking, og supermosjonister som vi kaller de som ønsker å gå på tid, sier Ragnhild Dullum Knudsen i Bedriftsidretten Midt-Norge.


 

Folkehelsetiltak

Leder i Steinkjer Skiklubb, Jørgen Asp, sier dette ikke er noe som er direkte i konflikt med allerede eksisterende skiarrangement på Steinkjer.

- Vi anser dette som et folkehelsetiltak i første omgang, og her deltar alle med det skiutstyret de har! Det å ufarliggjøre langrenn, og kravene til utstyr og kompetanse, er noe vi ønsker å gå i bresjen for. Dette vil også være viktig med tanke på fremtidig rekruttering til skiidrett. Vår hovedsponsor vil være tilstede på noen av rennene for å gi gode smøretips og bistå de som eventuelt trenger det. Det vil også være mulighet for alle de ivrige mosjonistene på skistadion til å få ei skikkelig hard-økt med startnummer på brystet, med forbilledlige rammer rundt. Vi ønsker å øke aktivitetsnivået på det glimrende anlegget vi har, og samtidig skape en ideell arena for genuin idrettsglede.

Frister med premier

Karusellen vil avvikles på Steinkjer skistadion og informasjon finnes på Facebooksiden og hjemmesiden til Bedriftsidretten Midt-Norge. 

Ved kjøp av sesongkort eller enkeltrenn er det flotte deltakerpremier inkludert i prisen. For å senke terskelen til å melde seg på, gjør arrangørene det enkelt og kjører påmelding og betaling via Vipps.

I tillegg til deltakerpremier vil det være veldig gode uttrekkspremier, som uavhengig av resultat i rennene, loddes ut ved avslutningsrennet.

Første renn er planlagt til tirsdag 28. januar, men det tas som sagt forbehold om vær og føreforhold.