Dette har de aldri gjort før:

Musikklivet i Beitstad med felles nyttårskonsert

DELTAR: Sara Fossland Brørs er dirigent i Beitstad barnekor. Her avfotografert sammen med Aashild Brøndbo og Emma Sofie Nerdal i barnekoret, og Kjersti Eide Bratberg og Ronja Elise Forfod Nilsen i skolekorpset. Alle blir med på den aller første nyttårskonserten i Beitstad. 

Beitstad har ingen tradisjon for nyttårskonsert, så dette måtte vi også få i gang.

Normann Storli
Nyheter

Barnekoret og skolemusikken i Beitstad inviterer til nyttårskonsert søndag, og har også med seg songlaget og hornmusikken.

– Beitstad har ingen tradisjon for nyttårskonsert, så dette måtte vi også få i gang, forteller Normann Storli.

Det er Beitstad samfunnshus som står som arrangør, men ansvaret skal gå på rundgang til eierne av «huset», som er Beitstad skolemusikk, Beitstad hornmusikklag og Beitstad songlag.

Enda bedre sammen

Barnekoret leier huset på fast basis og bidrar også på dette arrangementet.

– I år er det skolemusikken og barnekoret som har hovedansvaret for gjennomføring, med musikalsk bistand fra de andre lagene, sier Storli, og legger til:

– På konserten vil du få høre solister fra alle medvirkende lag, hvor lagene utnytter hverandres ressurser og løfter musiseringen opp på et nytt nivå.

Solistprisvinner kommer

Før jul vant Ronja Elise Forfod Nilsen solistprisen, da hun sammen med Beitstad skolemusikk deltok på SteinkjerSpæll. Da skrev Steinkjer-Avisa at hun leverte inn en solid søknad på solistprisen, og fikk den med seg heim.

Hun spiller klarinett og tverrfløyte, og får i tillegg også undervisning i obo ved Steinkjer kommunale kulturskole. Hun er også aktivt med i hornmusikklaget og Steinkjer regionale ungdomskorps.

Kristian Hansen er en annen aktiv musiker i Beitstad skolemusikk, og er kjent for sitt tubaspill med fyldig klang i instrumentet. Også han er med i Beitstad hornmusikklag, Steinkjer regionale ungdomskorps – og Beitstadbanden, som også skal bidra med et par innslag.

Beitstadbanden har sitt utspring i skolemusikken, og har på kort tid blitt både kjent og populære over hele Steinkjer kommune innen sin musikalske uttrykksform.

Sara og Sara Helene

Andre solister du vil få en smakebit av på søndag, er Vidar Almlid, Håvard Haugan, Sara Helene Ressem, Sara Fossland Brørs, Line Nordkvelle, Wenche Moe, Terje Stene, Kjell Haugan og Andreas Storli.