Fargerik sesongåpning i Steinkjer kunstforening

FARGESTERKT: «Jamming on Love» er ett av maleriene som vises i Regimentsboligen. 

Nyheter

Fargesterke og figurrike lerreter vil fylle Regimentsboligen når Steinkjer kunstforening åpner årets første utstilling lørdag 18.januar. Kunstneren bak de innholdsrike komposisjonene er syrisk-norske Phadi Mubda Alattalla.

Phadi Mubda er født i Syria i 1972, men bor i dag i Harstad. Han har fem års kunstutdanning fra Universitetet i Damaskus og tilleggsutdanning i ortodoks ikonmaleri fra Bulgaria. Phadi Mubda har hatt ei rekke separatutstillinger i både i Norge, Nederland og Tyskland. Han har lang undervisningserfaring både i moderne akrylmaleri og i klassisk ikonmaleri, og han har utsmykket flere kirker.

I Regimentsboligen viser han både sine karakteristiske ekspresjonistiske/surrealistiske akrylmalerier i store format, og små ortodokse ikoner, som i tråd med tradisjonen er malt med eggoljetempera på treplater.

– Jeg godt å eksperimentere med nye teknikker, sier Phadi Mubda. – Det er ein slags gjensidig inspirasjon mellom teknikk og kunstnerisk utførelse. Den teknikken jeg velger kan ende opp med å endre min originale ide med uventa resultat.

Kort fortalt representerer hans bilder lett gjenkjennelige motiv som reflekterer ei kulturell sammensmelting mellom europeiske og syriske samfunn.