Forlenger fristen for å lese av vannmåleren

Du rekker fortsatt å lese av vannmåleren og sende inn tallene før det er for sent.   Foto: Svein Leknes

Nyheter

Nyttår er tid for å gjøre opp regnskap - og ett av de faste postene på programmet i disse tider er å lese av vannmåleren og sende inn tallet til kommunen.

Fristen var opprinnelig 1. januar - altså i går, men det er ingen grunn til å fortvile hvis du ikke har lest av måleren ennå. Nå har nemlig Steinkjer kommune forlenget fristen til 12. januar.


 

Alle vannmålere i nykommunen er registrert i et felles system og har felles avlesningsportal. Utsendingen av avlesningskortene ble gjort mandag 16. desember, og det er på dette kortet du finner opplysningene du trenger for å få meldt inn vannforbruket til kommunen.

Nytt av året er at stort sett alle avlesningskortene ble sendt digitalt, slik at de kom enten til Altinn eller Digipost. Hvis meldingen med avlesningskortet ikke ble åpnet i Altinn innen 48 timer, ble de sendt ut via Posten.

Alle huseiere er forpliktet til å avgi målerstanden av vannmåleren hvert år. Ved manglende avlesning må kommunen stipulere et forbruk for 2019, samt stipulere et forskudd for 2020. Ved gjentagende manglende avlesning, vil medfører straffegebyr, opplyser kommunen på sin kundeportal på nett.