Kulturprisen i Steinkjer går til Eggevisjon

Eggevisjon, ved Gunnar Aftret og Felix Fagerholt, er tildelt Steinkjer kommunes kulturpris for 2019.  Foto: Kenneth Wikan

Nyheter

Hovedutvalget for oppvekst og kultur i Steinkjer kommune har i sitt møte i dag bestemt hvem som får kulturprisen for 2019. I en pressemelding fra kommunen opplyses det at prisen tildeles Felix Fagerholt og Gunnar Aftret for deres arbeid med Eggevisjon i nærmere 20 år.

- TV-kanalen har mange trofaste seere, og er en svært viktig formidler av lokal kultur i Steinkjer-området, heter det i begrunnelsen.

Eggevisjon ble opprinnelig startet som medieopplæring for 7.-klassingene på Egge barneskole, i samarbeid med mediefag på Steinkjer videregående. Tiltaket ble finansiert av Steinkjer kommune fram til 2014, og har senere vært finansiert av private.

Initiativtaker og ildsjel for Eggevisjon siden starten har vært Felix Fagerholt. Etter at Fagerholt ble pensjonist, har han i samarbeid med Gunnar Aftret videreført TV-produksjonen, i forståelse med Egge barneskole.

Prisen deles ut i kommunestyremøtet 18. desember, og består av en diplom, en skulptur av Nils Aas, samt et pengebeløp.