Klesstativene på plass igjen utenfor rådhuset

Det er allerede mye klær som henger på de to stativene utenfor rådhuset. Her kan folk henge fra seg jakker og andre klær de ikke har bruk for, slik at andre kan hente seg gratis klær.  Foto: Tore Vikan

Skiltet forklarer det enkle konseptet.  Foto: Tore Vikan

Marita Børresen Raak er initiativtakeren bak klesstativene.  Foto: Privat

Nyheter

Før jul i fjor kom det opp et klesstativ utenfor rådhuset, der folk kunne henge fra seg og donere jakker og andre klær de ikke hadde bruk for lenger, slik at de som trengte det, kunne hente seg gratis klær.

Tiltaket ble populært, og mye klær ble gitt og mye hentet.

Det var Marita Børresen Raak som sto bak det populære tiltaket, og nå er nye klesstativ på plass.

- Jeg satte opp et klesstativ etter avtale med kommunen som i fjor, og før jeg rakk å sette opp skilt om at folk måtte ta med egne hengere, hadde det allerede kommet klær på hengere på stativet, forteller hun.

- Hvor fikk du ideen fra?

- Jeg hørte på radioen at noen hadde gjort noe tilsvarende sørpå, og tenkte at det ville jeg prøve i Steinkjer også. Det er tydelig at det er et populært tiltak, for nå er det to stativ med klær utenfor rådhuset, sier Marita Børresen Raak.