Aisha ble sjokkert da hun så at jenter brukte skitne kluter og skumgummibiter til bind

Nominert til Årets trønder

Blir tungt å bære: – Jeg skal ha med 50 kg bagasje på flyet. Det samme skal ei dame fra Seljord, som reiser som frivillig i lag med meg og datteren min til Burundi. Vi har samlet inn penger via spleis.no, for ingen av oss har særlig mye penger å avse, sier Aisha Bigset, som fikk sjokk første gang hun var i hjemlandet etter at familien måtte flykte da hun var 13 år. – Jeg måtte bare gjøre noe!  Foto: Trine Binde Bratberg

Nyheter

På få måneder har Aisha Bigset i Beitstad blitt kjent i hele Norge. Folk fra hele landet sender  henne stoff til å sy bind av, andre sender penger. I høst var hun ambassadør for årets TV-aksjon, hun var nominsert til Jenteprisen - og nylig holdt hun tale i Statens hus. Nå er hun også nominsert til å bli «Årets trønder».