Sende klar med krimbok nummer tre

PRODUKTIV: Ulf Bertil Sende debuterte som krimforfatter med "Gille" i 2017. I fjor kom "nattens jeger", og nå kommer han med bok nummer tre - "Satans barn".  Foto: Tore Vikan

Nyheter

Ulf Bertil Sende debuterte i 2017 som krimforfatter med "Gille", som han ga ut på sitt eget Sende forlag.

Bok nummer to, "Nattens jeger", kom i fjor høst, og nå er den produktive forfatteren klar med den tredje boken om politipsykolog Linda Buggesen og hennes kaffedrikkende venninne Sofia Myran. Den har fått navnet "Satans barn", med undertittelen "De uskyldsrene".

- Boken er en usminket og voksen krimbok. Jeg skrev en gang at ingen forfatter kan overgå virkeligheten, og det er nok sant. Men i denne boken har jeg beveget meg mot en grense. Boka er rå, brutal, men også medmenneskelig. Kanskje helt i grenseland av menneskets iboende ondskap. Boken bygger faktisk på en tilnærmet lignende virkelig hendelse, men én ting er sikkert: Den er ikke skrevet før, skriver Sende i en pressemelding om boka.

Han forteller videre at "Satans barn" egentlig var arbeidstittelen, men som ofte før så ble denne sittende. Denne gangen er ikke handlingen sentrert til Steinkjer, men vi er i Trondheim og et stykke nedover kysten.

- Også denne gangen blir Linda kastet ut i en etterforskning som grenser til galskap, forteller Sende.


Debuterer med krim

Ulf Bertil Sende har skrevet i mange år, men det er først nå han gir ut bok – en krimbok med handling fra Steinkjer.