Ingri Helene drillet seg til NM-gull

GULL: Ingri Helene Husby (t.v.) sammen med klubbvenninnen Ellen Andersen i Stjørdal drilltropp. 

Nyheter

Steinkjer-jenta Ingri Helene Husby kom hjem med gull fra NM i sportsdrill solo event i Ålesund sist helg.

Det var i grenen Solo 2 baton, senior A hun tok gull. I Solo 1 baton ble det en femteplass. Dette er den første konkurransen hun deltar på denne sesongen. Under NM i Ålesund hadde hun selskap av fire andre fra klubben sin, Stjørdal drilltropp.

For første gang under en konkurranse holdt hun drillstaven i lufta gjennom hele seansen. Det holdt til førsteplass og gull. I Ålesund fikk drilljentene fra Stjørdal drilltropp også trent med slovenske topputøvere.

Sportsdrill sammenlignes ofte med turn, men i tillegg til å turne må de også gjøre vanskelige øvelser med drillstav. Ofte har de også med seg to staver under øvelsene. Ingri Helen Husby er fra Stod, og siden hun var 13 år har hun pendlet fram og tilbake til Stjørdal, minst to ganger i uka for å bli best mulig.

Hjemme i Steinkjer er hun instruktør for drillerne i Steinkjer skolekorps. Foreløpig er det ikke noe eget tilbud til drillere i Steinkjer og Verran.