Åpen dag på helse- og beredskapshuset med musikalsk godbit

Flott uteområde: Huset er 14.500 kvadratmeter fordelt på fem etasjer.  

Nyheter

Inn-Trøndelag helse- og beredskapshus har allerede vært i bruk en stund, men nå er det klart for offisiell åpning.

Førstkommende tirsdag blir det først en åpningsmarkering på formiddagen, før det blir åpent hus på ettermiddagen for alle som vi ta en titt på det flotte huset.

Helseministeren kommer

Under den offisielle åpningen tirsdag formiddag fra klokka 09.30, blir det først taler ved ordfører Bjørn Arild Gram og Tor Åm fra Helse Nord-Trøndelag.

Deretter foretar Erling Fuglesang og Bjørn Kalmar Aasland i Steinkjerbygg den formelle overleveringen av bygget, før Inderøy-ordføreren Ida Stuberg holder tale på vegne av samarbeidskommunene.

Helseminister Bent Høie får æren av å holde den siste talen og klippe snora.

Det blir kulturinnslag med Steinkjer mannssangforening og Steinkjer kulturskole underveis, og inviterte gjester får en omvisning på bygget etterpå.

Åpent for alle

Etter at den offisielle åpningen på dagtid er unnagjort, åpnes dørene for alle som har lyst til å se hvordan bygget har blitt.

Det er åpent hus for alle mellom klokka 16 og 18, og man kan gå rundt i alle etasjer. Det vil også være verter rundt omkring i alle etasjene som viser vei og forteller om sine lokaler.

Entreprenørene av huset sørger for at det blir grilling av pølse, og det blir også kaffe og saft, samt kanskje kakerester fra tidligere på dagen.

Klokka 16:30 byr kommunen i samarbeid med Hilmarfestivalen på en minikonsert med Unni Wilhelmsen og Steinar Raknes, som spiller smakebiter fra sin konsert på Vårt Hjem senere samme kveld.

Hele arrangementet på helsehuset er gratis.