Spill-studenter ved Nord universitets avdeling i Steinkjer utmerker seg

Svensk minister imponert

Studenter fra Steinkjer: Spillteknologistudentene Sindre Valen Aasland (venstre), Frank Lindvik og Leo-Kristoffer Røreng fra Nord universitet imponerte den svenske energi- og digitaliseringsministeren under åpningen av The Sweden Game Conference. Ministeren heter Anders Ygeman.  Foto: Nord universitet

Slik ser spillet ut.  Foto: Nord universitet

Nyheter

Da den svenske energi- og digitaliseringsministeren åpnet The Sweden Game Conference, gjorde han det ved å spille et spill som er utviklet av spill-studenter fra Nord universitets avdeling i Steinkjer.

– Spillet er et ypperlig «party-spill», slik at flere venner kan sitte side om side og konkurrere mot hverandre, sier Sindre Valen Aasland, en av studentene ved Nord universitet i Steinkjer som møtte ministeren.

Han sier Ram Yer Matey er et spill hvor man styrer båter.

– Målet er å dytte de andre båtene ut av det lille området dere seiler på. Dere kan være opp til fire personer som spiller mot hverandre og den siste båten som er igjen vinner.

De tre studentene fra Steinkjer som møtte den svenske ministeren, studerer 3D art, Animation og VFX ved Nord universitets avdeling i Steinkjer. Det er en bachelorgrad som skal flyttes til Nord universitets avdeling i Levanger, lik de andre multimediefagene i Steinkjer.

Spillet studentene har utviklet heter Ram Ye Matey – og ble utviklet i fjor, da studentene var på sitt andre semester. De tok spillet med til Norwegian Game Awards, hvor en utgiver falt pladask for det. Nå er det utgitt på tiltspot.tv.

De søkte selv om tilgang til den delen av The Sweden Game Conference som heter “IndieCator”, og som er forbeholdt nye utviklere.

De ble deretter invitert for å komme og vise fram spillet, samt et annet spill som de holder på med akkurat nå (Road to Serenity).


TV-serie à la «Lykkeland» – «Eplene i Messehagen» i filmkvalitet – helaftens dokumentarfilmer

Camerat er fulle av ideer