Lesemotoden iMAL lanseres nå i Sverige

Nominert til pris

200 svenske skoler: – tester nå ut Regine Nagelhus sin lesemetode iMAL. 15. november lanseres metoden i Sverige. Mannen til venstre er Steinar Aas. – Han er nå medeier i iMAL, som en del av å satse i Sverige, sier Regine, som er lærer og spesialpedagog.   Foto: Impact startup – Alex Asensi

De siste fire årene har Regine Nagelhus testet ut lesemetoden iMAL på tusenvis av barn. For to år siden fikk hun også en gründerpris -nemlig Årets innovasjonspris, under Trøndelagsmøtet. Veldig mange foreldre med barn med lese- og skrivevansker har tatt kontakt med henne. Arkivbilde fra 2017.  Foto: Steinkjer-fotografen

Nyheter

Regine Nagelhus fra Steinkjer og Snåsa er nominert som Årets Entreprenør med sin metode for å lære barn å lese.

iMAL, heter Regine Nagelhus sin lesemetode, som hun siden 2014 har jobbet med for å få ut på markedet. Markedet er skoler – barn som skal lære seg å lese. I dag er det mange skoler i Norge som bruker hennes iMAL-metode. 200 skoler i Sverige er nå i ferd med å teste iMAL-programmet, og 15. november lanseres iMAL-metoden i Sverige.


Kina kan bli et marked

Denne våren har Regine Nagelhus kurset lærere i hele Norge i sin lese- og skrivemetode; iMAL. Snart kan utlandet stå for tur. Også Kina, for der skal barna lære seg engelsk!

 

Hedersprisen Årets Sosiale Entreprenør, som det er Ferd som står bak, tildeles selskaper med innovative og gode løsninger på sosiale utfordringer. Årets pris deles ut på SosEntKonferansen i Oslo 27. november.

– Denne prisen betyr noe ekstra spesielt i år. På de ti årene vi har delt ut prisen har det aldri vært et så bredt felt av nominerte med løsninger som allerede gjør en forskjell. Det er veldig gledelig å se stadig flere modne selskaper og konsepter, sier Johan H. Andresen, juryformann, eier og styreleder i Ferd.

Juryen vurderer kandidatene etter deres evne til å skape varige sosiale verdier. Her spiller kriterier som innovasjon, skalerbarhet og sosiale og økonomiske resultater en viktig rolle. Blant de 20 kandidatene som er nominert til prisen, vil tre finalister motta 50.000 kroner hver og vinneren får en halv million kroner.

De nominerte til Årets Sosiale Entreprenør 2019 er: Folkelig, Fremtidshåp AS, Guttas Campus, Hagecrew, IBA – Independent Business Accelerator, Ideelt Security, iMal, Jobbsøkerhjelpen, KIGO – Kultur i Gamle Oslo, Lær Kidsa Koding, Mora di, Moving Mamas, Nedenfra, Norges Multikulturelle Senter, Opplevelseskortet/Join, Oslo Flytende By, Pitstop, Sandwich Brothers, Ung Invest og Wide Ink.