«Fanget i nettet»

Det er tid for farse - til å le av

dramatikk og forviklinger: Sigrid (Linn Martinussen) truer med å drepe onkel Børre (Vegard Moen). Forvirrede tilskuere til det dramatiske opptrinnet er sønnen Simon (Jonas Myhr), ektemannen Steinar Kåre (Fredrik Wasshaug) og Steinar Kåres andre kone, Barbara (Andrea Pettersen). Forestillingen er i to akter. 

helt fortvilt: Det er ikke bare, bare å være gift med to damer og ha et barn både i Steinkjer og Verdal. F.v. Cecilie Røli, Andrea Pettersen, Vegard Moen, Fredrik Wasshaug og Linn Martinussen. 

Nyheter

Det er bare å lene seg tilbake å gapskratte der man føler for det. Slik er det å være tilskuer på en farse. I hvert fall Bagabu Ungdomslags farse om taxisjåføren som er skikkelig «Fanget i nettet».

Det blir fryktelig til spetakkel når man er gift med ei dame i Steinkjer og ei dame i Verdal, og i tillegg har barn med dem begge to. Det kan man jo bare tenke seg. Og når de to barna, ei ung jente og en ung gutt, møtes på nett – og planlegger og møtes i Steinkjer, ja, da blir det bokstavelig talt ellevilt på scenen i Henning samfunnshus.

Og det var det på premieren lørdag 26. oktober. Da var det fullt hus og stormende jubel!

I en farse, som jo er et komisk teater, skal publikum underholdes med usannsynlige og ekstravagante situasjoner. Skjulte identiteter, forkledninger og mye mer rart er en del av det også, og gjett om det er i Henning.

Gift både i Steinkjer og Verdal

Kort fortalt handler «Fanget i nettet» om en taxisjåfør i Steinkjer som er gift med ei dame – både i Steinkjer og Verdal. Han bor litt her og litt der, for han har det travelt med kjøring, må vite. Og opptatt av å ta seg av sønnen i Verdal og datteren sin i Steinkjer.

For å klare å leve dette kompliserte dobbeltlivet må han etter hvert ha hjelp av onkel Børre, som er litt seksuelt forvirret. Børre bor delvis på loftet hos taxisjåføren og hans kone i Steinkjer. Det gjør for øvrig hans far også i perioder. Den gamle faren har mer lyst på damer enn sønnen, for han er homo – tror drosjesjåførens ene kone. «Dette er akkurat som å være med på James Bond-film», sier onkel Børre (Vegard Moen), som har en fremtoning som får mange til å gapskratte. Om ikke forvirringen er total nå, så er det innimellom en eksentrisk og noe erotisk dame som dukker opp og gjør de utroligste ting.

Dyktige aktører

Det er bare å ta av seg hatten for den svikefulle taxisjåføren (Fredrik Wasshaug), hans to koner (Andrea Pettersen og Linn Martinussen), onkel Børre (Vegard Moen), hans far (Bjørn Arve Moen), de to barna (Tuva Svepstad og Jonas Myhr) – og den forvirrede damen (Cecilie Røli). De er kjempeflinke alle sammen. I denne farsen er det fart, spenning og forviklinger fra start til slutt. Å ja, det er en litt overraskende slutt.

Det er Vegard Moen som har hatt ansvaret for regien.

Det er forestillinger i Henning 3., 9., 10. og 11. november.