Hilmarfestivalen er 2. - 11. november. 6. november bidrar ogndalingene med Ogndalskveld

Klart for Ogndalskveld

Lokale krefter bidrar også: Det er også lokal underholdning når det blir Hilmarfestival i Steinkjer i november. Fra venstre Svein Eilert Skrataas, Hwasue Warberg, Ellrun Ystad, Sigurd Røliaunet, Victoria Resseli, Elisabeth Røliaunet (foran) og Sara Heringa Tønne. Disse ogndalingene er aktører eller medlemmer i arbeidsgruppa.  Foto: Trine Binde Bratberg

Ogndaling-ene kan friste med 13 underholdningsbidrag

Nyheter

Hilmarfestivalen ønsker å presentere lokal kultur, og inviterer derfor lag og foreninger til å presentere sang, musikk og dans på festivalen. I år er det Ogndal som er utfordret.

I fjor var det lag og foreninger i Sparbu som ble utfordret av Hilmarfestivalen.

– I år ble det Ogndal, og det er vi glad for, sier Svein Eilert Skrataas, som har vært leder for ei arbeidsgruppe som siden mars som har jobben med dette prosjektet.

– Målsettingen var å få med et bredt utvalg av underholdningskrefter fra bygda. Vi gikk derfor bredt ut og inviterte til åpent oppstartsmøte på Gildevangen. Vi fattet da et vedtak om at dette skulle vi få til, sier Skrataas, som kan friste med 13 ulike underholdningsbidrag når de inviterer til Ogndalskveld på Dampsaga onsdag 6. november.


 

Monicas Toradergruppe skal spille, og det skal også Olav Asbjørn Aunan. Han spiller gammaldansmusikk fra Ogndal.

– Innenfor sjangeren countrymusikk stiller Joakim Pedersen med bandet sitt STØGG. Ogndals mest kjente poeter; Aksel Sende, Einar Rødset og Jorunn Foss kommer. Det samme gjør visegruppa «Nåkkå Ainna», sier Skrataas, som også kan friste med en konsertpianist på høyt nivå.

– Hwasue Warberg jobber som lærer på kulturskolen og vil fremføre Hungarian Rhapsody nr. 11 av Franz Liszt.

På Ogndalskvelden vil publikum også få høre unge talenter.

– Elisabet Røliaunet skal spille fiolin, Viktoria Reselli skal synge og Sara Heringa Tønne skal spille gitar og synge viser.

Under arbeidet med Ogndalskvelden har også gamle artister og grupper som har ligget i dvale en stund våknet til liv.

– Vi kan friste med Visegruppa Harmonika og Ogndal Rockeklubb. Begge var aktive på 80- og 90-tallet. Elever fra Ogndal skole skal delta med dans. Ingvild Risan Westerhus, som nettopp har flyttet til Ogndal, skal synge. Det samme skal koret Vålaklang. Eks-ogndaling Astrid Skogset er konferansier – og ansvarlig for regien.

Arbeidsgruppa har bestått av Ellrun Ystad, Elin Elstad, Ingvild Risan Westerhus, Sigurd Røliaunet og Svein Eilert Skrataas.