16. oktober er Verdens hjerte- og lungeredningsdag

NAF fikk hjertestarter

Glad for gaven: Senterleder ved NAF Steinkjer, Stig Mikalsen (venstre), var glad for å få en hjertestarter av NAF Steinkjer og omegn. Dag Røyseng (midten) og Stig-Are Utnes jobber som frivillige i NAF Steinkjer og omegn. Det er ca. 5.000 medlemmer der. I Norge totalt er det ca. 1/2 mill. NAF-medlemmer.  Foto: Trine Binde Bratberg

Stig Mikalsen sier det er umulig å gjøre feil når man skal bruke en hjertestater. - Det er en stemme som hele tiden forteller oss hva vi skal gjøre.  Foto: Trine Binde Bratberg

Nyheter

På Verdens hjerte- og lungeredningsdag fikk NAF-senteret i Steinkjer en hjertestarter i gave fra NAF Steinkjer og omegn.

– Hjertestarteren vil være tilgjengelig for alle som ferdes i området. Den vil også bli registrert på 113-appen, slik at alle kan finne den, sier Stig-Are Utnes, som er sekretær for NAF avdeling Steinkjer og omegn.

Det var Stig Mikalsen, som er leder ved NAF sitt senter/verksted både i Steinkjer, Stjørdal, Levanger og Namsos som tok imot gaven onsdag formiddag.

– Tusen takk for hjertestarteren. Vi er glad for å ha en hjertestarter tilgjengelig, som de ansatte her etter hvert skal kurses i å bruke, sier Stig Mikalsen, som selv har fått opplæring i bruk av den. Det er to ansatte ved NAFs verksted.


 

Stig Mikalsen sier det er umulig å gjøre noe feil når man bruker en hjertestarter.

– Det er en stemme som hele tiden forteller hva en skal gjøre.

16. oktober er Verdens hjerte- og lungeredningsdag. Helsedepartementet ønsker at det skal være økt fokus på hjertestans den dagen, og det var det ved NAF-senteret i Steinkjer. Det er et felles ansvar, skriver departementet. Les mer på 113.no.

Det er ca. 5.000 medlemmer i NAF Steinkjer og omegn, og ca. 1/2 million totalt i Norge.

Hvert år får omlag 3.500 mennesker hjertestans utenfor sykehus. I tillegg skades titusenvis hjemme, på jobb og på fritiden. Norge har akuttmedisinsk beredskap i verdensklasse, men i de kritiske minuttene før helsepersonell ankommer utgjør innsats fra de som tilfeldigvis befinner seg i nærheten ofte forskjellen på liv og død.
Frode fra BUA

Et rødt hjerte