Lørdag 19. oktober

Nærbutikkens dag

Viktig program: Kommunal- og moderniseringsdepartementets Merkurprogram, er med og sikrer at folk i distriktene har tilgang til nærbutikk av god kvalitet. Merkur-støtten gjør at de kan investere og oppgraderer butikkene som ellers har lav lønnsomhet. Eirin Svepstad jobber ved Coop Marked Stod.  Foto: Trine Binde Bratberg

Nyheter

Coop hever den lokale butikken er selve limet i mange lokalsamfunn, derfor feirer de Nærbutikkens dag denne lørdagen.

– Lørdag 19. oktober ønsker vi å gjøre det litt ekstra hyggelig å besøke oss. Da blir det kaffe og kake til både gamle og nye kunder, og selvsagt noen ekstra gode tilbud, sier Johnny Lynum, butikksjef hos Coop Marked Stod.

Det serveres også kake hos Coop Marked Kvam.

– Jeg tror vi er mer enn en butikk. Både hos oss og ellers er nærbutikken et viktig sosialt møtested. Det er der man kommer for å slå av en prat, kanskje ta seg en kaffekopp, og handle litt til dagens middag.

Sjefen i Coop Midt-Norge sier man ved å handle i nærbutikken, er med og ivaretar et levende lokalsamfunn.

– Det er mange hverdagshelter som jobber i de små distriktsbutikkene. Vil du ha en nærbutikk i morgen, må den brukes i dag, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge, som blant annet driver 17 nærbutikker.


 

Mo sier det er viktig for Coop Midt-Norge å opprettholde de minste butikkene deres.

– Vi ønsker å belyse hvor viktig våre kunder og medlemmer er for å holde liv i disse butikkene i distriktene, sier Vik-Mo.

Han trekker frem viktigheten av Merkur-støtten for å opprettholde de minste butikkene, selv for Coop Midt-Norge, som er landets nest største samvirkelag.
- Merkur-programmet gjør at vi kan investere og oppgradere butikkene som ellers har lav lønnsomhet.
 

Merkur-programmet ligger under Kommunal- og moderniseringsdepartementet, og skal sikre folk i distriktene tilgang til nærbutikk av god kvalitet. Gjennom programmet tilbys blant annet rådgivning og støtte for å øke lønnsomheten til de minste butikkene.